Barnehagen følger i hovedsak Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Vi har kokk i 60 % stilling, som serverer fullkost tre dager i uken. Det vil si at barna får all mat i barnehagen disse tre dagene. Da serveres det frokost, variert varmmat og fruktmåltid.
De to siste dagene servers det brødmåltid med hjembakt brød og varierende pålegg. Disse to dagene må barna ha med matpakke hjemmefra. Den ene dagen er turdag for storavdelingene. Det tilbys frukt og grønt til hvert måltid. Barna får også et fruktmåltid på ettermiddagen. Det serveres ulike typer melk og vann til måltidene.
Til bursdager serverer vi smoothie eller fruktfat, etter hva barna ønsker. Ved spesielle anledninger, noen ganger i året, koser vi oss med kake eller litt godteri. Som for eksempel ved juletrefest og karneval. Er det veldig varmt en sommerdag hender det at vi spiser is.
I tillegg har vi fokus på læring av bordskikk, samspill, hygiene, ordensvakter, bevisst forhold til mat, deltaking ved matlaging, mat på tur, søppelsortering osv. Måltidene er også fine anledninger til å trene på for eksempel matematiske prinsipper og språk/begrepsinnlæring.Vi tilrettelegger for barn med allergier, og vi har fokus på kulturtilpasset matservering.
For barn som må ha spesialkost må det dokumenteres med legeerklæring.