Hvilken kost serveres?

Barnehagen følger i hovedsak Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Barna har med seg sin egen frokost. Det serveres variert varmmat 3 dager i uken, og brødmåltid med grovt brød og varierende pålegg de andre dagene. Det tilbys frukt og grønt til hvert måltid. Barna får også et fruktmåltid på ettermiddagen. Det serveres ulike typer melk og vann til måltidene. 

Til bursdager serverer vi smoothie eller fruktfat, etter hva barna ønsker. Ved spesielle anledninger, noen ganger i året, koser vi oss med kake eller litt godteri. Som for eksempel ved juletrefest og karneval. Er det veldig varmt en sommerdag hender det at vi spiser is. 

I tillegg har vi fokus på læring av bordskikk, samspill, hygiene, ordensvakter, bevisst forhold til mat, deltaking ved matlaging, mat på tur, søppelsortering osv. Måltidene er også fine anledninger til å trene på for eksempel matematiske prinsipper og språk/begrepsinnlæring.Vi tilrettelegger for barn med allergier, og vi har fokus på kulturtilpasset matservering. 

Vi har 60 % kjøkkenstilling som ivaretar matlaging og renhold 3 dager i uken.  Vår kjøkkenassistent har dessverre vært langtidssykemeldt, og det har vist seg å være vanskelig å få tak i vikar. Vi prøver nå å søke etter ny kjøkkenassistent, og håper vi får til et stabilt mattilbud igjen.